Één van de populairste designstoelen van Charles en Ray Eames is de Eames DAR. Deze stoel werd in de jaren 50 ontworpen en was meteen een groot succes. Door zijn minimalistische en vooral tijdloze design is deze stoel uitermate geschikt voor moderne en huidige interieurs. De stoel komt goed tot zijn recht aan een mooie houten tafel, een moderne glazen of stalen tafel maar ook als keukenstoel of bureaustoel. Een stoel die we allemaal wel graag in ons interieur zouden willen. Helaas is het origineel van Vitra een beetje aan de prijzige kant waardoor niet iedereen dit stukje design in zijn of haar interieur kan zetten. Gelukkig kunnen we tegenwoordig deze prachtige designstoel ook iets goedkoper krijgen, namelijk als Eames DAR Replica. Het is dan wel een namaak maar dit is niet of nauwelijks te zien.

Eames-Dar-Replica-Kleur

Bron: furnisho

Zijn er verschillen tussen de Eames DAR Replica en het origineel?

Zelfs een kenner zal zeggen dat de Eames DAR Replica niet van het origineel te onderscheiden is. De materialen zijn hetzelfde, de constructie wijkt niet van het origineel af en het zitcomfort is even comfortabel als in de originele Eames DAR. Dus waarom zouden we dan zoveel geld uitgeven aan een origineel als we voor dezelfde prijs meerdere stoelen kunnen kopen?

Eames-Dar-Replica-Groen

Bron: stonebutterfly

De kleuren van de Eames DAR Replica

Net zoals het origineel is ook de Eames DAR Replica verkrijgbaar in heel veel mooie en vrolijke kleuren. Wat dacht je van lichtblauw voor in de kinderkamer? Knalrood voor in je keuken? Zonnig geel voor in de werkkamer? Of een groene Eames DAR Replica voor op het terras? Het kan allemaal! Varieer met leuke kleuren voor een spannend en vrolijk effect in je interieur.